Printer Friendly Version Четвртом сајму „Лакташи Етно 2017“ присуствовао велики број учесника из Србије @ 18 September 2017 10:29 AM

Општина Лакташи, у сарадњи са Туристичком организацијом и Удружењем пољопривредних произвођача општине, организовала је сајам “Лакташи Етно 2017”, на коме су представљене кућне радиности, стари занати, традиционална гастрономија и туризам. Сајам је одржан 16.  септембра 2017. године у Спортској дворани „Ненад Баштинац“ у Александровцу.

Овогодишњем Сајму присуствовао је и велики броој учесника из Републике Србије, међу којима је био и председник Скупштине града Зрењанина, Оливер Митровић, који је предводио делегацију највећег политичког, привредног, културног и спортског центра Баната.

Поред града Зрењанина, општину Гроцка која се простире на површини од око 300 км2 и спада у једну од најпознатијих воћарских регија Србије, представљало је 40 учесника које су предоводили Живадинка Аврамовић, заменик председника градске општине, као и Зоран Костић члан већа општине задужен за област предузетништва и мале привреде.

Посебно изненађење и одушењвљење присутних учесника и гостију изазвао је наступ чланова фолклорног ансамбала културно-уметничког друштва „Ставан Штрбац“ из Врчина, општина Гроцка, који су добили највише аплауза на овогодишњем Сајму „Лакташи етно 2017“.

Генерални конзулат Републике Србије Бања Лука пружио је потребну помоћ и подршку учесницима Сајма који су допутовали из Гроцке, а свечном отварању поменуте манифестацији присуствовао је Радослав Илић, конзул у Генералном конзулату.