Printer Friendly Version Generalni konzul Vladimir Nikolić prisustvovao otvaranju Sajma knjiga u Banjaluci @ 13 September 2017 09:02 AM

Najveća smotra pisane reči – 22. Sajam knjige, koja se održava u Republici Srpskoj, otvoren je 12. septembra 2017. godine u dvorani „Borik“. Učešće na Sajmu uzelo je više od 100 izlagača, među kojima i veliki broj iz Republike Srbije.

Ugledni ruski pisac Vjačeslav Kuprijanov, proglasio je Sajam otvorenim, izrazivši pritom posebno zadovoljstvo što je u prilici da se nađe u gradu, u kojem je pre 140 godina rođen srpski pisac Petar Kočić. Tom prilikom rekao je: „Kočićev jezik je još živ. Naš jezik je živ i mi dalje nastavljamo da živimo u knjizi“. Posetiocima Sajma posebno je poručio: „Knjiga može biti poklon, knjiga može da se nasleđuje, knjigu možemo ukrasti, ali ne možemo uništiti, ona ima istoriju i ona sama stvara istoriju. Možemo da uđemo u knjigu i tamo da ostanemo“.

Svečanom otvaranju 22. Sajma knjiga prisustvovao je i generalni konzul Republike Srbije u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini, Vladimir Nikolić.