Printer Friendly Version Генерални конзул Владимир Николић присуствовао отварању Сајма књига у Бањалуци @ 13 September 2017 08:59 AM

Највећа смотра писане речи – 22. Сајам књиге, која се одржава у Републици Српској, отворен је 12. септембра 2017. године у дворани „Борик“. Учешће на Сајму узело је више од 100 излагача, међу којима и велики број из Републике Србије.

Угледни руски писац Вјачеслав Купријанов, прогласио је Сајам отвореним, изразивши притом посебно задовољство што је у прилици да се нађе у граду, у којем је пре 140 година рођен српски писац Петар Кочић. Том приликом рекао је: „Кочићев језик је још жив. Наш језик је жив и ми даље настављамо да живимо у књизи“. Посетиоцима Сајма посебно је поручио: „Књига може бити поклон, књига може да се наслеђује, књигу можемо украсти, али не можемо уништити, она има историју и она сама ствара историју. Можемо да уђемо у књигу и тамо да останемо“.


Свечаном отварању 22. Сајма књига присуствовао је и генерални конзул Републике Србије у Републици Српској, Босни и Херцеговини, Владимир Николић.