Printer Friendly Version Nikolić dao intervju novinskoj agenciji Republike Srpske @ 18 August 2017 02:51 PM

Generalni konzul Republike Srbije Vladimir Nikolić dao je intervju za novinsku agenciju Republike Srpske (SRNA), u kome je ocenio da treba raditi na stalnom unapređenju odnosa Srpske i Srbije.



On je istakao da je razvoj privrede zajednički prioritet, ali da se mora raditi na formiranju zajedničke platforme o unapređenju ekologije i podizanju svesti u borbi za očuvanje životne sredine. Posebno je istakao da taj prirodni potencijal ne čuvamo, naprotiv, poplave, požari, odroni i ostalo nas upozoravaju da se nemarno odnosimo prema životnoj sredini.
Nikolić je oblast kulture izdvojio kao najvažniju sponu i najveću šansu Srpske i Srbije, podsetivši da tako „gradimo mostove sa trajanjem, koji nadmašuju naše živote“. On je ukazao na činjenicu da Generalni konzulat Banja Luka ostvaruje dobru saradnju ne samo sa republičkim, već i lokalnim nivoom u Srpskoj, što potvrđuje nedavno priznanje koje je Grad Bijeljina dodelio ovom diplomatsko konzularnom predstavništvu za doprinos i podršku građanima u ostvarivanju prava i interesa kod organa Srbije. 
S tim u vezi, Nikolić je rekao: „Priznanje koje smo dobili od grada Bijeljine je za sve nas od velikog značaja, pre svega, zbog činjenice da su prepoznati naši napori posvećeni opštem dobru i javnom interesu“.
Kompletan intervju koji je Nikolić dao SRNI može se pročitati na: http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=265774