Printer Friendly Version Николић дао интервју новинској агенцији Републике Српске @ 18 August 2017 02:48 PM

Генерални конзул Републике Србије Владимир Николић дао је интервју за новинску агенцију Републике Српске (СРНА), у коме је оценио да треба радити на сталном унапређењу односа Српске и Србије.


Он је истакао да је развој привреде заједнички приоритет, али да се мора радити на формирању заједничке платформе о унапређењу екологије и подизању свести у борби за очување животне средине. Посебно је истакао да тај природни потенцијал не чувамо, напротив, поплаве, пожари, одрони и остало нас упозоравају да се немарно односимо према животној средини.
Николић је област културе издвојио као најважнију спону и највећу шансу Српске и Србије, подсетивши да тако „градимо мостове са трајањем, који надмашују наше животе“. Он је указао на чињеницу да Генерални конзулат Бања Лука остварује добру сарадњу не само са републичким, већ и локалним нивоом у Српској, што потврђује недавно признање које је Град Бијељина доделио овом дипломатско конзуларном представништву за допринос и подршку грађанима у остваривању права и интереса код органа Србије. 
С тим у вези, Николић је рекао: „Признање које смо добили од града Бијељине је за све нас од великог значаја, пре свега, због чињенице да су препознати наши напори посвећени општем добру и јавном интересу“.

Комплетан интервју који је Николић дао СРНИ може се прочитати на: http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=265774