Printer Friendly Version Grad Bijeljina nagradio Generalni konzulat medaljom "Knez Ivo od Semberije" @ 9 August 2017 10:02 AM

Povodom obeležavanja slave grada Bijeljina - Svetog Pantelejmona, Generalnom konzulatu Republike Srbije Banja Luka dodeljena je Zlatna medalja „Knez Ivo od Semberije“, koju je primio generalni konzul Vladimir Nikolić na svečanom prijemu  08. avgusta 2017. godine, u Gradskoj upravi Bijeljina.


Odluku o dodeli medalje Generalnom konzulatu Republike Srbije Banja Luka, donela je Skupština grada na predlog gradonačelnika Miće Mićića, za „ukupan doprinos i podršku građanima Grada Bijeljina u ostvarivanju njihovih prava i interesa kod organa Republike Srbije“. Time je odato posebno priznanje službenicima Generalnog konzulata Banja Luka koji dugi niz godina veoma profesionalno i savesno, svake poslednje subote u mesecu, organizuju i realizuju konzularni dan u Bijeljini.


Istog dana, u okviru održavanja Pantelinskih svečanosti, nastupila su brojna kulturno-umetnička društava i izvedena je predstava sa posebnim akcentom na kneza Ivu od Semberije, koji je bio obor-knez nad svih 12 sela Bijeljinske nahije početkom 19 veka, kada je predvodio i ustanike u Semberiji protiv tadašnje turske vlasti.