Printer Friendly Version Град Бијељина наградио Генерални конзулат медаљом "Кнез Иво од Семберије" @ 9 August 2017 09:59 AM

Поводом обележавања славе града Бијељина - Светог Пантелејмона, Генералном конзулату Републике Србије Бања Лука додељена је Златна медаља „Кнез Иво од Семберије“, коју је примио генерални конзул Владимир Николић на свечаном пријему, 08. августа 2017. године, у Градској  управи  Бијељина.

Одлуку о додели медаље Генералном конзулату , донела је Скупштина града на предлог градоначелника Миће Мићића, за „укупан допринос и подршку грађанима Града Бијељина у остваривању њихових права и интереса код органа Републике Србије“. Тиме је одато посебно признање службеницима Генералног конзулата Бања Лука који дуги низ година веома професионално и савесно, сваке последње суботе у месецу, организују и реализују конзуларни дан у Бијељини.



Истог дана, у оквиру одржавања Пантелинских свечаности, наступила су бројна културно-уметничка друштава и изведена је представа са посебним акцентом на кнеза Иву од Семберије, који је био обор-кнез над свих 12 села Бијељинске нахије почетком 19 века, када је предводио и устанике у Семберији против тадашње турске власти.