Printer Friendly Version Nikolić uručio specijalnu nagradu na Međunarodnom festivalu studentskih pozorišta „Kestenburg“ @ 4 August 2017 01:21 PM

Međunarodni festival studentskih pozorišta „Kestenburg“, koji je u Banjaluci okupio mlade umetnike iz 15 zemalja, svečano je završen 03. avgusta 2017. godine, dodelom nagrada u Kulturnom centru „Banski dvor“.


 

Predstave u ukupno pet selekcija igrane su na svim banjalučkim pozorišnim scenama. Tako su se u „Zlatnoj“, „Srebrnoj“, „Bronzanoj“, kao i selekcijama „Drvo kestena“ i „Fakultetska“ takmičile predstave iz Srbije, BiH, Češke, Slovenije, Izraela, Litvanije, Makedonije, Južne Koreje, Hrvatske, Italije i Crne Gore, dok su različitim žirijima predsedavali Nebojša Bradić, Jug Radivojević, Sloboda Mićalović i Sofija Aržakovskaja.
Najveći broj učesnika bio je iz Srbije, pri čemu je predstava Fakulteta dramskih umetnosti Beograd „Ne oklevaj improvizuj“ osvojila nagradu za kolektivnu igru. Specijalnu nagradu im je uručio generalni konzul Vladimir Nikolić, u prisustvu brojnih gostiju iz Banjaluke i regiona.


Sadržaj predstave je zasnovan na nizu vežbi improvizacije, koje su instiktivne spontane igre u kojima su studenti koristili svoju maštu da bi se igrali i kreirali ambijent po svojoj vlastitoj želji.
Generalni konzulat R. Srbije Banja Luka pružio je neposrednu podršku održavanju ove tradicionalne manifestacije, kao i boravku pomenutih učesnika iz Republike Srbije.