Printer Friendly Version Николић уручио специјалну награду на Међународном фестивалу студентских позоришта „Кестенбург“ @ 4 August 2017 01:16 PM

Међународни фестивал студентских позоришта „Кестенбург“, који је у Бањалуци окупио младе уметнике из 15 земаља, свечано је завршен 03. августа 2017. године, доделом награда у Културном центру „Бански двор“.


Представе у укупно пет селекција игране су на свим бањалучким позоришним сценама. Тако су се у „Златној“, „Сребрној“, „Бронзаној“, као и селекцијама „Дрво кестена“ и „Факултетска“ такмичиле представе из Србије, БиХ, Чешке, Словеније, Израела, Литваније, Македоније, Јужне Кореје, Хрватске, Италије и Црне Горе, док су различитим жиријима председавали Небојша Брадић, Југ Радивојевић, Слобода Мићаловић и Софија Аржаковскаја.
Највећи број учесника био је из Србије, при чему је представа Факултета драмских уметности Београд „Не оклевај импровизуј“ освојила награду за колективну игру. Специјалну награду им је уручио генерални конзул Владимир Николић, у присуству бројних гостију из Бањалуке и региона.


 

Садржај представе је заснован на низу вежби импровизације, које су инстиктивне спонтане игре у којима су студенти користили своју машту да би се играли и креирали амбијент по својој властитој жељи.
Генерални конзулат Р. Србије Бања Лука пружио је непосредну подршку одржавању ове традиционалне манифестације, као и боравку поменутих учесника из Републике Србије.