Printer Friendly Version Poseta delegacije Pokrajinske vlade AP vojvodina Republici Srpskoj @ 7 June 2017 11:21 AM

Dana 6. juna 2017. godine delegacija Pokrajinske vlade AP Vojvodine, na čelu sa predsednikom Igorom Mirovićem, posetila je Republiku Srpsku.

Tom prilikom u susretu sa delegacijom Vlade Republike Srpske, predvođene predsednicom  Vlade Republike Srpske Žeqkom Cvijanović, je oceweno da je institucionalna saradnja između Republike Srpske i Vojvodine dobra i uspešna i da postoji volja i obostrani interes za njeno unapređenje pres svega u oblastima privrede, obrazovanja, nauke, kulture i turizma. Dogovoreno je da će na jesen u Novom Sadu biti potpisan sporazum kojim će biti definisan i konkretan pravac buduće saradnje.

U razgovoru Igora Mirovića sa Miloradom Dodikom, predsednikom Republike Srpske, razmenjena su mišljenja o aktuelnoj društveno političkoj situaciji u regionu i konstantovano da je međusobna saradnja važna i Srpskoj i Vojvodini. Predsednik Dodik je snažno podržao sve oblike saradnje sa Srbijom, uključujući i Vojvodinu.

Delegacija Pokrejinske vlade posetila je i Bawalučku gradsku upravu gde im je domaćin bio Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Svim susretima delegacije iz Vojvodine predvođene predsednikom Vlade Igorom Mirovićem, prisustvovao je i Vladimir Nikolić, generalni konzul Republike Srbije u Banjaluci.