Printer Friendly Version Посета делегације Покрајинске владе АП Војводина Републици Српској @ 7 June 2017 11:11 AM

Дана 6. јуна 2017. године делегација Покрајинске владе АП Војводине, на челу са председником Игором Мировићем, посетила је Републику Српску.

Том приликом у сусрету са делегацијом Владе Републике Српске, предвођеном председницом Владе Републике Српске Жељком Цвијановић, је оцењено да је институционална сарадња између Републике Српске и Војводине добра и успешна и да постоји воља и обострани интерес за њено унапређење пре свега у областима привреде, образовања, науке, културе и туризма. Договорено је да ће на јесен у Новом Саду бити потписан споразум којим ће бити дефинисан и конкретан правац будуће сарадње.

У разговору Игора Мировића са Милорадом Додиком, председником РС, размењена су мишљења о актуелној друштвено политичкој ситуаији у региону и константовано да је међусобна сарадња важна и Српској и Војводини. Председник Додик је снажно подржао све облике сарадње са Србијом, укључујући и Војводину.

Делегација Покрајинске владе посетила је Бањлучку градску управу где им је домаћин био Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке.

Свим сусретима делегације из Војводине предвођене председником Владе Игором Мировићем, присуствовао је и Владимир Николић, генерални конзул Републике Србије у Бањалуци.