Printer Friendly Version Летња туристичка понуда Србије представљена у Бањалуци @ 5 June 2017 08:48 AM

Након Љубљане и Софије, Туристичка организација Србије, представила је летњу туристичку понуду грађанима Бања Луке, 02.06.2017. године, у склопу кампање "Дани Србије - Види Србију".

У предстојећим летњим месецима, жеља Туристичке организације Србије је да настави да угошћава што већи број туриста из Републике Српске, Босне и Херцеговине.Имајући у виду чињеницу да Србија има више од две хиљаде манифестација, Бањалучанима је представљено пет најатрактивнијих и то: Beer fest, EGZIT, Гуча, НИШВИЛ, Jazz Festival и Нушићијада. Поред поменутих фестивала и великих градских центара, у Бањалуци је представљена и Атомска бања Горња Трепча, која је добро позната грађанима Српске, јер Фонд здравственог осигурања, захваљујући потписаном протоколу о сарадњи, већ дуже време шаље своје осигуранике на рехабилитацију у ову бању.

У прва три месеца ове године, у Србији је боравило више од 19 хиљада туриста из БиХ, што је за 14 одсто више него прошле године.

Након презентације на Тргу Крајине, Туристичка организација Србије представила је гастрономску понуду у хотелу "Босна". Том приликом, своју понуду су представиле туристичке организације Београда, Ивањице, Златибора, Рашке и западне Србије. Посебан акцент стављен је на летње музичке фестивале, Beer fest, Exit, Гуча, Nišvile, Jazz festival i Нушићијада, као и одмор у природи током летње сезоне, укључујући и "city break" дестинације.

Генерални конзулат Републике Србије Бањалука, пружио је максималну помоћ и подршку представљању Туристичке организације Србије и регионалних туристичких организација у Бања Луци.