Printer Friendly Version Letnja turistička ponuda Srbije predstavljena u Banjaluci @ 5 June 2017 08:34 AM

Nakon Ljubljane i Sofije, Turistička organizacija Srbije, predstavila je letnju turističku ponudu građanima Banjaluke, 02.06.2017. godine, u sklopu kampanje "Dani Srbije-Vidi Srbiju".

U predstojećim letnjim mesecima, želja Turističke organizacije Srbije je da nastavi da ugošćava što veći broj turista iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine. Imajući u vidu činjenicu da Srbija ima više od dve hiljade manifestacija, Banjalučanima je predstavljeno pet najatraktivnijih i to: Bir Fest, EGZIT, Guča, NIŠVIL, Jaz Festival i Nušićijada. Pored pomenutih festivala i velikih gradskih centara, u Banjaluci je predstavljena i Atomska banja Gornja Trepča, koja je dobro poznata građanima Srpske, jer Fond zdravstvenog osiguranja, zahvaljujući potpisanom protokolu o saradnji, već duže vreme šalje svoje osiguranike na rehabilitaciju u ovu banju.

U prva tri meseca ove godine, u Srbiji je boravilo više od 19 hiljada turista iz BiH, što je za 14 odsto više nego prošle godine.

Nakon prezentacije na Trgu Krajine, Turistička organizacija Srbije predstavila je gastronomsku ponudu u hotelu "Bosna". Tom prilikom, svoju ponudu su predstavile turističke organizacije Beograda, Ivanjice, Zlatibora, Raške i zapadne Srbije. Poseban akcenat stavljen je na letnje muzičke festivale Beer fest, Exit, Guča, Nišvile, Jazz festival i Nušićijada, kao i odmor u prirodi tokom letnje sezone, uključujući i "city break" destinacije.

generalni konzulat Republike Srbije Banja Luka , pružio je maksimalnu pomoć i podršku predstavljanju Turističke organizacije Srbije i regionalnih organizacija u Banjaluci.