Printer Friendly Version Generalni konzul Vladimir Nikolić prisustvovao obeležavanju Dana grada Banjaluke @ 25 April 2017 11:07 AM

Povodom obeležavanja 22.aprila, Dana grada Banjaluke i dana kada je pre 72 godine Banjaluka oslobođena od fašizma u Drugom svetskom ratu, održan je veći broj manifestacija, uz polaganje venaca na Spomenik žrtvama, tzv.veleizdajničkog procesa i Spomenik palim borcima Narodnooslobodilačkog rata u Banjaluci.

Program petodnevnog obeležavanja Dana grada Banjaluke bio je veoma sadržajan i uključivao je veći broj koncerata, izložbi, predstava, projekcije filmova, sportskih susreta i sličnih aktivnosti.

Posebnu pažnju je privuklo prvo gostovanje Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane Republike Srbije "Stanislav Binički". Njihov originalni nastup, u saradnji sa Filharmonijom iz Banjaluke, koji je zbog loših vremenskih uslova održan u sali pozorišta "Jazavac", izazvao je oduševljenje brojne publike. Dugotrajnim aplauzom nagrađeno je izvođenje muzike iz popularne serije "Vojna akademija", kao i niza pesama iz domaćih i stranih filmova. Pomenutom koncertu su prisustvovali generalni konzul Vladimir Nikolić i konzul Radoslav Ilić.

Završnoj manifestaciji, svečanoj akademiji koja je organizovana u Kulturnom centru Banski dvor, prethodilo je polaganje venaca povodom obeležavanja 22.aprila, dana kada je pre 72 godine Banjaluka oslobođena od fašizma.

Centralno polaganje venaca obavljeno je na Spomeniku borcima NOR-a u centru grada, gde su vence položili gradonačelnik Igor Radojičić, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović, delegacije predsednika i Vlade Republike Srpske i brojna udruženja koja neguju sećanje na antifašističku borbu.

Ispred Generalnog konzulata Republike Srbije, venac je položio generalni konzul Vladimir Nikolić, koji je prethodno položio i venac na Spomenik žrtvama, tzv. veleizdajničkog procesa u Banjaluci.