Printer Friendly Version Potpredsednik Vlade R. Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Zoran Đorđević boravili u Banjaluci @ 5 April 2017 10:01 AM

Potpredsednik Vlade R. Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ministar  odbrane R. Srbije Zoran Đorđević, boravili su u Banjaluci 04.04.2017.godine, radi prisustva Svečanoj akademiji povodom obeležavanja 25 godina postojanja Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije Republike Srpske (RS).

Svečanoj akademiji prethodilo je otkrivanje i osveštavanje spomenika za 782 poginula pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, nakon čega su zvaničnici položili vence i cveće.

Obraćajući se prisutnima na Svečanoj akademiji, Stefanović je poručio da su policije Republike Srbije i Republike Srpske odlučne da se suprostave svim bezbednosnim izazovima, da očuvaju stabilnost i učine sve da se građani osećaju sigurno. Tom prilikom, Stefanović je rekao: " Suočeni smo sa brojnim izazovima i nestabilnostima u regionu. Potencijalni teroristički napadi postaju realna pretnja u čitavom svetu, a i naš region nije bio pošteđen," podsetivši istovremeno na terorističke napade u Zvorniku, Kumanovu i u Sankt Peterburgu.

S tim u vezi, posebno je naglasio: " Važno je da ne dozvolimo da se ikada neki sličan scenario dogodi u Republici Srbiji ili Republici Srpskoj ili ma gde drugde. Za Ministarstvo unutrašnjih poslova važno je da građani znaju da na nas mogu da računaju kao na snažan oslonac njihove bezbednosti."

Potpredsednik Vlade je istakao da Republika Srpska u Srbiji ima "nekog najbližeg, nekog ko je partner, prijatelj i mnogo više od toga." Pritom je rekao: "Mi to prijateljstvo i bratski odnos nikada nećemo zaboraviti, niti će se to ikada promeniti" dodavši da se neraskidiva veza jednog naroda sa obe strane Drine ne ogleda samo u saradnji koja postoji na mnogim poljima, već i u negovanju istorijskog nasleđa, zajedničkog zalaganja na očuvanju mira u regionu, kao i na unapređenju života svih naših građana.

Obeležavanju Dana policije prisustvovao je i ministar odbrane Zoran Đorđević, a ispred Generalnog konzulata R. Srbije, generalni konzul Vladimir Nikolić.

Pre početka svečane akademije, Stefanović je razgovarao sa predsednikom R. Srpske Miloradom Dodikom, o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u regionu.