Printer Friendly Version Потпредседник Владе Р.Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар одбране Зоран Ђорђевић боравили у Бањалуци @ 5 April 2017 09:45 AM

Потпредседник Владе Р. Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и министар одбране Зоран Ђорђевић, боравили су у Бањалуци 04.04.2017.године, ради присуства Свечаној академији поводом обележавања 25 година постојања Министарства унутрашњих послова и Дана полиције Републике Српске (РС).

Свечаној академији претходило је откривање и освештавање споменика за 782 погинула припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске, након чега су званичници положили венце и цвеће.

Обраћајући се присутнима на Свечаној академији, Стефановић је поручио да су полиције Републике Србије и Републике Српске одлучне да се супроставе свим безбедносним изазовима, да очувају стабилност и учине све да се грађани осећају сигурно. Том приликом, Стефановић је рекао: "Суочени смо са бројним изазовима и нестабилностима у региону. Потенцијални терористички напади постају реална претња у читавом свету, а и наш регион није поштеђен.", подсетивши истовремено на терористичке нападе у Зворнику, Куманову и Санкт Петербургу.

С тим у вези, посебно је нагласио: "Важно је да не дозволимо да се икада неки сличан сценарио догоди у Републици Србији или Републици Српској или ма где другде. За Министарство унутрашњих послова важно је да грађани знају да на нас могу да рачунају као на снажан ослонац њихове безбедности."

Потпредседник Владе је истакао да Република Српска у Србији има "неког најближег, неког ко је партнер, пријатељ и много више од тога."Притом је рекао: " Ми то пријатељство и братски однос никада нећемо заборавити, нити ће се то икада променити" додавши да се нераскидива веза једног народа са обе стране Дрине не огледа само у сарадњи која постоји на многим пољима, већ и у неговању историјског наслеђа, заједничког залагања на очувању мира у региону, као и на унапређењу живота свих наших грађана.

Обележавању Дана полиције присуствовао је и министар одбране Зоран Ђорђевић, а испред Генералног конзулата Србије Бања Лука, генерални конзул Владимир Николић.

Пре почетка свечане академије, Стефановић је разговарао са председником Р. Српске Милорадом Додиком, о актуелној политичко-безбедносној ситуацији у региону.