Printer Friendly Version Završeno glasanje za predsedničke izbore, na glasačkom mestu broj 4 u Generalnom konzulatu Republike Srbije Banja Luka @ 3 April 2017 12:23 PM

U Generalnom konzulatu Republike Srbije u Banjaluci uspešno je organizovano i realizovano glasanje na glasačkom mestu broj 4 u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini, za sprovođenje izbora za predsednika Republike Srbije, raspisanih za 02. april 2017. godine.

Pravo glasa na ovom biračkom mestu imao je 721 glasač. Oni su mogli da se opredela za jednog, od ukupno 11 kandidata.

Biračko mesto je bilo otvoreno od 07.00 do 20.00 časova.

Među glasačima, koji su iskoristili pravo glasa, bio je i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Pored predsednika Dodika, svoje glasačko pravo iskoristili su predsednik i potpredsednik Narodne skupštine  RS Nedeljko Čubrilović i Nenad Stevandić, kao i predsednik Akademije nauka i umetnosti RS, Rajko Kuzmanović.

Obraćajući se novinarima, nakon glasanja, predsednik RS Milorad Dodik izrazio je želju da Srbija ovim izborima nastavi putem dodatnog razvoja i stabilnosti i da bude jedna od najvažnijih zemalja u regionu u pogledu stabilizacije i mira.

Građanima Srbije i Srbima širom sveta poželeo je sve najbolje, istakavši da su pomenuti izbori za predsednika Republike "najbolji način na koji Srbija pokazuje svoje demokratsko lice i uključenost u savremene tokove."

Glasanje u Generalnom konzulatu Republike Srbije Banja Luka proteklo je bez ikakvih problema, a odaziv je bio rekordan i iznosio 90,84% 8od 721 prijavljenog glasača, odazvalo se njih 655).

Najveći broj glasova (451 glas, ili 68,85%), osvojio je Aleksandar Vučić, aktuelni premijer i novoizabrani predsednik Srbije.