Printer Friendly Version Завршено гласање за председничке изборе, на гласачком месту број 4 у Генералном конзулату Републике Србије Бања Лука @ 3 April 2017 12:10 PM

У Генералном конзулату Републике Србије у Бањалуци успешно је организовано и реализовано гласање на гласачком месту број 4 у Републици Српској, Босни и Херцеговини, за спровођење избора за председника Републике Србије, расписаних за 02.април 2017. године

Право гласа на овом бирачком месту имао је 721 гласач. Они су могли да се определе за једног, од укупно 11 кандидата.

Бирачко место је било отворено од 07.00 до 20.00 часова.

Међу гласачима, који су искористили право гласа, био је и председник Републике Српске Милорад Додик.

Поред председника Додика, своје гласачко право искористили су председник и потпредседник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић и Ненад Стевандић, као и председник Академије наука и уметности РС, Рајко Кузмановић.

Обраћајући се новинарима, након гласања, председник РС Милорад Додик изразио је жељу да Србија на овим изборима настави путем додатног развоја и стабилности и да буде једна од најважнијих земаља у региону у погледу стабилизације и мира.

Грађаним Србије и Србима широм света пожелео је све најбоље, истакавши да су поменути избори за председника Републике "најбољи начин на који Србија показује своје демократско лице и укљученост у савремене токове."

Гласање у Генералном конзулату Републике Србије Бања Лука протекло је без икаквих проблема, а одзив је био рекордан и износио 90,84% (од 721 пријављеног гласача, одазвало се њих 655).

Највећи број гласова (451 глас, или 68,85%), освојио је Александар Вучић, актуелни премијер и новоизабрани председник Србије.