Printer Friendly Version Министар Александар Вулин присуствовао обележавању Дана сећања у Бањалуци @ 23 March 2017 02:28 PM

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије, Александар Вулин, присуствовао је пројекцији докуметарног филма "Злочин без казне-страдање Срба у средњем Подрињу", који је 14.марта 2017.године приказан у Бањалуци поводом обележавања "Дана сећања" на страдале током протеклих ратова.

Након премијере поменутог филма. ауторке Слађане Зарић, министар Вулин је изјавио да су Срби научили да ћуте о злочинима над собом, надајући се да ако буду довољно дуго ћутали, да се неће више никада поновити, а на жалост, истина је потпуно другачија. Истовремено је поручио: "Неће бити никог другог ко ће зарад истине и зарад правде говорити о нашим ранама и ко ће говорити о нашим мукама." Због тога, казао је, морамо да говоримо, да будемо веома гласни и убедљиви.

Поред министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије, пројекцији документарног филма присуствовао је и генерални конзул Републике Србије Владимир Николић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић, директор Републикчког центра за истраживање рата и ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић, као и већи број грађана Бањалуке.