Printer Friendly Version Generalni konzul Vladimir Nikolić prisustvovao humanitarnoj akciji Donatorsko veče za izgradnju Centra za prevenciju razvojnih teškoća @ 29 December 2016 09:39 AM

Tradicionalno donatorsko veče, pod nazivom „S ljubavlju hrabrim srcima“, čiji je prihod namenjen izgradnji Centra za prevenciju razvojnih teškoća „Za majku i dete“, održano je u Banjaluci 27.12.2016. godine, uz aktiviranje humanitarnog broja 1412 .



Pokrovitelj ova humane manifestacije bio je predsednika Republike Srpske (RS), Milorad Dodik, iz čijeg je kabineta za izgradnju Centra uplaćeno 700.000 KM.



Manifestaciji su, pored predsednika RS, prisustvovali predsednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, premijerka Željka Cvijanović, ministri u Vladi RS gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i brojne ličnosti iz javnog, političkog, privrednog, diplomatskog, kulturnog, sportskog i drugih sfera života RS, BiH, Republike Srbije i čitavog regiona. Oni su razgovarali sa oko 70.000 građana, koji su pozivom na telefonski broj 1412 donirali po jednu KM za potrebe ove humanitarne akcije.
Otvarajući donatorsko veče, predsednik RS Milorad Dodik izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je u okviru ovakvih akcija prikupljeno pet miliona maraka kako bi se pomoglo deci - kupujući raznu opremu i gradeći objekte gde bi oni mogli da borave.
Premijer RS Željka Cvijanović ukazala je na činjenicu da je Vlada izdvojila 50.000 KM za potrebe izgradnje Centra za prevenciju razvojnih teškoća „Za majku i dete“, u okviru sedme donatorske večeri, ističući da je to institucionalna inicijativa koja pokreće sve građane Srpske da se solidarišu i u tome učestvuju.



Podršku humanitarnoj akciji pružili su i brojni muzičari, koji su uveseljavali brojnu publiku okupljrnu ispred Admnistrativnog dentra Vlade RS.
Donatorskoj večeri prisustvovao je i generlani konzul Republike Srbije u Republilci Srskoj, Bosni i Hercegovini, Vladimir Nikolić.