Printer Friendly Version Генерални конзул Владимир Николић присуствовао хуманитарној акцији Донаторско вече за изградњу Центра за превенцију развојних тешкоћа @ 29 December 2016 09:34 AM

Традиционално донаторско вече, под називом „С љубављу храбрим срцима“, чији је приход намењен изградњи Центра за превенцију развојних тешкоћа „За мајку и дете“, одржано је у Бањалуци 27.12.2016. године, уз активирање хуманитарног броја 1412 .

Покровитељ ова хумане манифестације био је председника Републике Српске (РС), Милорад Додик, из чијег је кабинета за изградњу Центра уплаћено 700.000 КМ.



Манифестацији су, поред председника РС, присуствовали председник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић, премијерка Жељка Цвијановић, министри у Влади РС градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и бројне личности из јавног, политичког, привредног, дипломатског, културног, спортског и других сфера живота РС, БиХ, Републике Србије и читавог региона. Они су разговарали са око 70.000 грађана, који су позивом на телефонски број 1412 донирали по једну КМ за потребе ове хуманитарне акције.
Отварајући донаторско вече, председник РС Милорад Додик изразио је задовољство чињеницом да је у оквиру оваквих акција прикупљено пет милиона марака како би се помогло деци - купујући разну опрему и градећи објекте где би они могли да бораве.
Премијер РС Жељка Цвијановић указала је на чињеницу да је Влада издвојила 50.000 КМ за потребе изградње Центра за превенцију развојних тешкоћа „За мајку и дете“, у оквиру седме донаторске вечери, истичући да је то институционална иницијатива која покреће све грађане Српске да се солидаришу и у томе учествују.

Подршку хуманитарној акцији пружили су и бројни музичари, који су увесељавали бројну публику окупљрну испред Адмнистративног дентра Владе РС.
Донаторској вечери присуствовао је и генерлани конзул Републике Србије у Републилци Срској, Босни и Херцеговини, Владимир Николић.