Printer Friendly Version Međunarodni susret dece Evrope i likovni konkurs „Radost Evrope“ @ 6 December 2016 11:42 AM

Međunarodni susret dece Evrope i likovni konkurs „Radost Evrope“, koji svake godine okuplja decu od sedam do 15 godina, održaće se i 2017. godine u Beogradu. Povodom ove tradicionalne manifestacije, početkom svakog oktobra, beogradski mališani u svojim porodicama ugoste više stotina vršnjaka iz cele Evrope.



Sinonimi za „Radost Evrope“ su igra, pesma, drugarstvo, razumevanje drugog i drugačijeg, kao i neiscrpno dečije stvaralaštvo. Poštujući jednu od osnovnih ideja manifestacije – kulturnu promociju i povezivanje sa novim grupama, decom i novim vezama kroz kulturnu razmenu, poziv za učešće na predstojećoj 48. manifestaciji, dostavljen je ranije, kako bi učesnici imali dovoljno vremena da se prijave. Krajnji rok za prijavu učešća je 20. maj 2017. godine, a za likovni konkurs 01. jul 2017. godine.



Karnevali u centru grada, susreti prijateljstva, Međunarodni likovni konkurs sa svojom završnom izložbom, zabavni program na Adi Ciganliji, Gala koncert u Sava Centru i velika zajednička žurka programski su segmenti predstojećih susreta, koji će deci pružiti pregršt mogućnosti za zabavu i druženje.
Dokumentarni film, koji se odnosi na pomenuti događaj „Radost Evrope“, može se pogledati putem linka:https://www.youtube.com/watch?v=BFFXTKDN-vE  
Detaljne informacije o načinu prijavljivanja, mogu se naći na zvaničnom veb sajtu https://www.dkcb.rs/joy-of-europe i http://www.joyofeurope.rs
Generalni konzulat Republike Srbije u Banjaluci, kao i do sada, pružiće potrebnu pomoć i podršku svim zainteresovanim za učešće na predstojećim susretima.