Printer Friendly Version Међународни сусрет деце Европе и ликовни конкурс „Радост Европе“ @ 6 December 2016 11:40 AM

Међународни сусрет деце Европе и ликовни конкурс „Радост Европе“, који сваке године окупља децу од седам до 15 година, одржаће се и 2017. године у Београду. Поводом ове традиционалне манифестације, почетком сваког октобра, београдски малишани у својим породицама угосте више стотина вршњака из целе Европе.



Синоними за „Радост Европе“ су игра, песмa, другарство, разумевање другог и другачијег, као и неисцрпно дечије стваралаштво. Поштујући једну од основних идеја манифестације – културну промоцију и повезивање са новим групама, децом и новим везама кроз културну размену, позив за учешће на предстојећој 48. манифестацији, достављен је раније, како би учесници имали довољно времена да се пријаве. Крајњи рок за пријаву учешћа је 20. мај 2017. године, а за ликовни конкурс 01. јул 2017. године.

Карневали у центру града, сусрети пријатељства, Међународни ликовни конкурс са својом завршном изложбом, забавни програм на Ади Циганлији, Гала концерт у Сава Центру и велика заједничка журка програмски су сегменти предстојећих сусрета, који ће деци пружити прегршт могућности за забаву и дружење.
Документарни филм, који се односи на поменути догађај „Радост Европе“, може се погледати путем линка https://www.youtube.com/watch?v=BFFXTKDN-vE
Детаљне информације о начину пријављивања, могу се наћи на званичном веб сајту https://www.dkcb.rs/joy-of-europe и http://www.joyofeurope.rs
Генерални конзулат Републике Србије у Бањалуци, као и до сада, пружиће потребну помоћ и подршку свим заинтересованим за учешће на предстојећим сусретима.