Printer Friendly Version Седма медијска конференција дијаспоре и Срба у региону @ 29 November 2016 02:07 PM

Генерални конзулат Редпублике Србије у Бањалуци има част да обавести да ће се предстојећа Конференција новинара и медија дијаспоре и Срба у региону, уз подршку Министарства спољних послова – Управе за сарадњу с дијапором и Србима у региону, одржати 27. децембра 2016. године у 11.00 сати, у Прес центру Удружења новинара Србије (Кнез Михајлова 6, Београд).

Седма конференција посвећена је јачању онлајн капацитета организација и удружења Срба у дијсапори и региону, њиховој улози у информисаwу и промовисању српске заједнице у иностранству, предностима коришћења онљан медија, као и значају усавршавања за рад на интернету.

Пројекат Удружења новинара Србије - Јачање онлајн капацитета организација и удружења Срба у дијаспори и региону, пројектно је финансиран Одлуком о о суфинансирању пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, и матичне државе и Срба у региону (бр. 23/2016-01/161, од 17. октобра 2016. године).

На конференцији ће бити представљено истраживање о интернет наступу и заступљености на мрежама удружења и органиизација Срба у дијаспори и региону, као и предлози за унапређење. У оквиру конференције биће организована и радионица на тему креирања садржаја, промоције на друштвеним мрежама и видљивости сајта. Организацијама и удружењима из дијаспоре и региона, медијима и другим заинтересованим, биће омогућено представљање медијских пројеката намењених дијаспори и Србима у региону.

Пријаве за учешће се могу послати до уторка 20. децембра 2016. године, на електронску адресу pc@uns.org.rs

Координатор конференције у Удружењу новинара Србије је Весна Масаловић vesna.masalovic@uns.rs

Координатор конференције, у Управи за сарадњу с дијаспором и Србима у региону је Николина Милатовић Поповић nikolina.milatovic@dijaspora.gov.rs