Printer Friendly Version Međunarodni sajam turizma i zdravlja u Banjaluci @ 26 September 2016 02:20 PM

Treći međunarodni Sajam turizma i zdravlja „Banjaluka 2016“, u organizaciji Turističe organizacije grada Banjaluka, održan je od 22. do 24.09.2016. godine. Na njemu su se predstavili turistički promoteri iz Republike Srpske (RS), Bosne i Hercegovine (BiH), kao i regiona, te izlagači iz raznih oblasti medicine, ekologije i organske hrane. Sajam je otvorio Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke.



Tokom pomenute trodnevne manifestaice, predstavili su se turoperateri iz više zemalja regiona, turistički, banjski i klimatski centri i agencije, kao i deo učesnika iz oblasti alopatske, integrativne i alternativne medicine uz proizvođače organske i zdrave hrane, mleka i mlečnih napitaka, vode i dijetetskih suplemenata.
Turistička organizacija R. Srbije (TOS), na čelu sa koordinatorom Pavlom Đukićem, predvodila je veći broj predstavnika turističkih organizacija gradova, koji su predstavili bogatu ponudu Srbije, kao i pojedinih hotela među kojima je bila i Vojna ustanova „Tara“ (predstavljanje ponude hotela „Omorika“ i „Beli bor“ na Tari i hotela „Breza“ u Vrnjačkoj banja). Oni su, 23.09.2016. godine, posetili Generalni konzulat R. Srbije u Banjaluci.



Tokom sastanka, generalni konzul Vladimir Nikolić, goste je upoznao sa delom aktivnosti koje se realizuju u ovom DKP, kao i sa rezultatima nagradnog konkursa „Kako vidim Srbiju u budućnosti“, u okviru koga su učenici srednjih škola iz RS i njihovi nastavnici, tokom 2016. godine, posetili Novi Sad, Beograd i Kragujevac.



Pore toga, dogovoreno je da Generalni konzulat, u saradnji sa Ministarstvom prosvete RS, i ove godine raspiše literarni konkurs za izbor najboljih radova. Turistička organizacije Srbije, u saradnji sa turističkim organizacijama gradova, organizovaće program posete Srbije. Takođe, deset učenika čiji radovi budu izabrani kao najbolji na literarnom konkursu, imaće priliku da borave u nacionalnom parku Tara, kao gosti hotela „Omorika“ i „Beli bor“, odnosno u Vrnjačkoj banji kao gosti hotela „Breza“.