Printer Friendly Version Међународни сајам туризма и здравља у Бањалуци @ 26 September 2016 02:17 PM

Трећи међународни Сајам туризма и здравља „Бањалука 2016“, у организацији Туристиче организације града Бањалука, одржан је од 22. до 24.09.2016. године. На њему су се представили туристички промотери из Републике Српске (РС), Босне и Херцеговине (БиХ), као и региона, те излагачи из разних области медицине, екологије и органске хране. Сајам је отворио Слободан Гаврановић, градоначелник Бањалуке.



Током поменуте тродневне манифестаице, представили су се туроператери из више земаља региона, туристички, бањски и климатски центри и агенције, као и део учесника из области алопатске, интегративне и алтернативне медицине уз произвођаче органске и здраве хране, млека и млечних напитака, воде и дијететских суплемената.

Туристичка организација Р. Србије (ТОС), на челу са координатором Павлом Ђукићем, предводила је већи број представника туристичких организација градова, који су представили богату понуду Србије, као и појединих хотела међу којима је била и Војна установа „Тара“ (представљање понуде хотела „Оморика“ и „Бели бор“ на Тари и хотела „Бреза“ у Врњачкој бања). Они су, 23.09.2016. године, посетили Генерални конзулат Р. Србије у Бањалуци.



Током састанка, генерални конзул Владимир Николић, госте је упознао са делом активности које се реализују у овом ДКП, као и са резултатима наградног конкурса „Како видим Србију у будућности“, у оквиру кога су ученици средњих школа из РС и њихови наставници, током 2016. године, посетили Нови Сад, Београд и Крагујевац.

Поре тога, договорено је да Генерални конзулат, у сарадњи са Министарством просвете РС, и ове године распише литерарни конкурс за избор најбољих радова. Туристичка организације Србије, у сарадњи са туристичким организацијама градова, организоваће програм посете Србије. Такође, десет ученика чији радови буду изабрани као најбољи на литерарном конкурсу, имаће прилику да бораве у националном парку Тара, као гости хотела „Оморика“ и „Бели бор“, односно у Врњачкој бањи као гости хотела „Бреза“.