Printer Friendly Version Milorad Dodik i Aleksandar Vučić svečano otvorili deonicu autoputa „9.januar“. @ 12 September 2016 12:01 PM

Dana 11. septembra 2016.godine, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, svečano su otvorili deonicu autoputa „9.januar“ od Prnjavora do Doboja u dužini od 36,6 km.



U obraćanjima pred velikim brojem okupljenih građana A.Vučić je pozivajući sve u regionu na smirivanje tenzija, istakao da su mir i stabilnost potrebniji nego ikada i da se autoputevi ne grade da bi njima išli tenkovi, već da bi povezivali ljude različitih vera i nacija.
Naglasio je, takođe, da treba da se broje radna mesta, kilometri autoputeva, a ne da se prebrojavaju vojnici. „Nama je potreban mir, uveren sam i Srpskoj i sa Hrvatima i sa Bošnjacima. Dobro je što će ovaj put, preko Gradiške, da izađe prema Zagrebu, preko Bijeljine u Srbiju i dobro je što će preko Doboja biti bliža veza sa Sarajevom“ rekao je premijer Srbije.


Milorad Dodik je naglasio da je RS, zajedno sa Srbijom, usmerena na smirivanje tenzija te da onaj ko gradi autoputeve ne misli o tome da njima idu tenkovi „jer da se o tome mislilo ogromna sredstva bi se ulagala u nešto drugo, a ne u autoput.“

Ovom događaju prisustvovali su i Nedeljko Čubrilović, predsednik Narodne skupštine RS, Željka Cvijanović, premijerka Vlade RS, ministri u Vladi RS, kao i Aleksandar Vulin, ministar u Vladi Republike Srbije, Stanimir Vukićević, ambasador Republike Srbije u BiH i Vladimir Nikolić, generalni konzul Republike Srbije u Banjaluci.