Printer Friendly Version Милорад Додик и Александар Вучић свечано отворили деоницу аутопута „9.јануар“. @ 12 September 2016 11:57 AM

Дана 11. септембра 2016.године, председник Републике Српске Милорад Додик и председник Владе Републике Србије Александар Вучић, свечано су отворили деоницу аутопута „9.јануар“ од Прњавора до Добоја у дужини од 36,6 км.



У обраћањима пред великим бројем окупљених грађана А.Вучић је, позивајући све у региону на смиривање тензија, истакао да су мир и стабилност потребнији него икада и да се аутопутеви не граде да би њима ишли тенкови, већ да би повезивали људе различитих вера и нација.
Нагласио је, такође, да треба да се броје радна места, километри аутопутева, а не да се пребројавају војници. „Нама је потребан мир, уверен сам и Српској и са Хрватима и са Бошњацима. Добро је што ће овај пут, преко Градишке, да изађе према Загребу, преко Бијељине у Србију и добро је што ће преко Добоја бити ближа веза са Сарајевом“ рекао је премијер Србије.



Милорад Додик је нагласио да је РС, заједно са Србијом, усмерена на смиривање тензија те да онај ко гради аутопутеве не мисли о томе да њима иду тенкови „јер да се о томе мислило огромна средства би се улагала у нешто друго, а не у аутопут.“
Овом догађају присуствовали су и Недељко Чубриловић, председник Народне скупштине РС, Жељка Цвијановић, премијерка Владе РС, министри у Влади РС, као и Александар Вулин, министар у Влади Републике Србије, Станимир Вукићевић, амбасадор Републике Србије у БиХ и Владимир Николић, генерални конзул Републике Србије у Бањалуци.