Printer Friendly Version Generalni konzul prisustvovao prijemu za decu sa KiM u Vladi R. Srpske @ 26 August 2016 08:06 AM

Predsednik Narodne skupštine, Nedeljko Čubrilović i premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović priredili su, 24. avgusta 2016. godine, svečani prijem za učenike osnovnih škola sa KiM, koji u okviru projekta „Spojimo srpsku decu Kosmeta i Republike Srpske“ borave u Republici Srpskoj.



Tim povodom, predsednik Vlade RS Željka Cvijanović najpre se zahvalila učenicima što su zajedno otpevali himnu „Moja Republika“, nakon čega im je poručila da su uvek dobrodošli u Srpsku i da mogu uživati u svim radostima slobode, koju građani u Srpskoj imaju. Istovremeno je izrazila zadovoljstvo što se boravak dece sa područja KiM organizuje tradicionalno već pet godina u porodicama na teritoriji RS, zahvalivši se građanima koji su primili goste, kao i lokalnim zajednicama i institucijama koje su podržale ovaj projekat.
Predsednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović rekao je da se prijateljstvo, koje postoji već dugi niz godina, na ovaj način još više učvršćuje i da će to potrajati i u narednim godinama.
Učenike je pozdravio i ministar prosvete i kulture RS Dane Malešević, koji je istakao da je takav oblik saradnje veoma značajan za učenike sa Kosova i Metohije, ali i za učenike iz RS.



Prijemu je prisustvovao i generalni konzul Republike Srbije u Republici Srpskoj, BiH, Vladimir Nikolić, koji je deci sa KiM poželeo prijatan boravak i u ime Vlade Republike Srbije zahvalio njihovim domaćinima na gostoprimstvu koje im pružaju.
Nakon prijema u Vladi RS, deca su posetila Narodni muzej i Dečije pozorište u Banjaluci.