Printer Friendly Version Генерални конзул присуствовао пријему за децу са КиМ у Влади Р. Српске @ 25 August 2016 10:27 AM

Председник Народне скупштине, Недељко Чубриловић и премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић приредили су, 24. августа 2016. године, свечани пријем за ученике основних школа са КиМ, који у оквиру пројекта „Спојимо српску децу Космета и Републике Српске“ бораве у Републици Српској.



Тим поводом, председник Владе РС Жељка Цвијановић најпре се захвалила ученицима што су заједно отпевали химну „Моја Република“, након чега им је поручила да су увек добродошли у Српску и да могу уживати у свим радостима слободе, коју грађани у Српској имају. Истовремено је изразила задовољство што се боравак деце са подручја КиМ организује традиционално већ пет година у породицама на територији РС, захваливши се грађанима који су примили госте, као и локалним заједницама и институцијама које су подржале овај пројекат.
Председник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић рекао је да се пријатељство, које постоји већ дуги низ година, на овај начин још више учвршћује и да ће то потрајати и у наредним годинама.
Ученике је поздравио и министар просвете и културе РС Дане Малешевић, који је истакао да је такав облик сарадње веома значајан за ученике са Косова и Метохије, али и за ученике из РС.



Пријему је присуствовао и генерални конзул Републике Србије у Републици Српској, БиХ, Владимир Николић, који је деци са КиМ пожелео пријатан боравак и у име Владе Републике Србије захвалио њиховим домаћинима на гостопримству које им пружају.
Након пријема у Влади РС, деца су посетила Народни музеј и Дечије позориште у Бањалуци.