Printer Friendly Version Генерални конзул Владимир Николић посетио општину Лакташи @ 18 August 2016 07:41 AM

Поводом предстојећег традиционалног боравка ученика основних школа са Косова и Метохије (КиМ), у Републици Српској, генерални конзул Владимир Николић посетио је општину Лакташи 16. августа 2016. године.


Током боравка у Лакташима, Николић се састао са начелником општине, Мирославом Коџоманом, председником Скупштине Сњежаном Радетић и директорима основних школа који ће угостити 503 ученика основних школа са КиМ. Руководству општине се захвалио што ће, од укупног броја гостујућих ученика, за више од 10% обезбедити боравак у домовима грађана из општине Лакташи, од 20. до 27. августа 2016. године.
Тим поводом, Николић је посебно издвојио изузетно гостопримство, које су домаћини показали претходних година, као и укупну организацију боравка деце са КиМ на територији Лакташа, за коју су надлежни начелник Коџоман и председник Скупштине. Истовремено је подсетио на заслуге Милорада Арлова, који испред Одбора за помоћ Србима са Косова и Метохије већ пету годину за редом реализује хумани пројекат „Спојимо Српску децу Косова и Метохије и Републике Српске“.
Поред тога, Николић је рекао да ће Генерални конзулат Републике Србије у Бањалуци, као и претходних година, учествовати у прихвату и пружити потребну помоћ реализацији овогодишњег пројекта, којим ће бити обухваћен боравак више од 500 најбољих ученика основних школа са КиМ, у 10 општина Републике Српске.



Обраћајући се присутним директорима основних школа „Десанка Максимовић“ из Трна, „Младен Стојановић“ из Лакташа, „Георги А.Папандреу“ из Александровца и „Холандије“ из Слатине, Николић је истакао да изузетно цени њихове напоре, гостопримство и срдачност породица из општине Лакташи, јер ће седам дана бити домаћини деци са Косова и Метохије. Посебно је напоменуо да то представља најлепши и најхуманији облик повезивања младих, који ће стварати будућност на овим просторима, подсетивши да Влада Републике Србије, преко Канцеларије за КиМ и Генералног конзулата Р. Србије у Бањалуци пружа максималну подршку овом пројекту.