Printer Friendly Version Промоција туристичких и смештајних капацитети ВУ „Тара“ у Бањалуци @ 6 July 2016 04:18 PM

Делегација Војне установе Тара (ВУ „Тара“), предвођена госпођом Невеном Станисављевић, боравила је 04. и 05. јула 2016. године у Бањалуци, којом приликом је званично промовисала туристичку понуду и смештај у хотелима „Бели Бор“ и „Оморика“ на Тари, као и у хотелу „Бреза“ у Врњачкој Бањи.

Представљање понуде  реализовано је у сарадњи са Туристичком организацијом Р. Српске, уз присуство великог број новинара, представника најзначајнијих медијских кућа из РС и грађана. Презентација је била веома садржајна и дала је целовит приказ туристичке понуде планине Таре, њеног непосредног окружења, као и Врњачке бање.



Невена Станисављевић је посебно истакла да ВУ „Тара“ жели да угости грађане Републике Српске, Босне и Херцеговине у својим познатим хотелима. Навела је да их најчешће посећују домаћи туристи, а од страних највише гостију долази из Р. Српске, као и са простора бивших република СФРЈ.
Истовремено је поручила да ће ВУ „Тара“ дати попуст од 10 посто за све туристичке агенције из Р. Српске и одложено плаћање на шест месеци, за грађане Републике Српске, БиХ, који одлуче да летују на Тари или у хотелу „Бреза“ у Врњачкој бањи.

Делегација ВУ „Тара“ је посетила и Генерални конзулат Србије у Бањалуци, којом приликом је разговорано о могућностима пружања конкретне помоћи овој установи, да се што успешније позиционира на тржишту Републике Српске, БиХ.

Посебна пажња је поклоњена пројекту - избор најбољег литерарног рада, које за ученике средњих школа из РС традиционално организује овај ДКП поводом Сретења – Дана државности Републике Србије.

Договорено је да ВУ „Тара“, у складу са својом пословном политиком, поменуту манифестацију подржи 2017. године, поводом обележавања четрдесете годишњице рада њихових хотела на Тари и у Врњачкој бањи. Они би организовали посебан програм и угостили ученике из Републике Српске, БиХ, чији радови буду изабрани као најбољи на литерарном конкурсу.