Printer Friendly Version Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin prisustvovao obeležavanju 74 godine od bitke na Kozari @ 5 July 2016 11:31 AM

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, prisustvovao je, 03. jula 2016. godine, u Nacionalnom parku Mrakovica na Kozari kod Prijedora, zajedničkom obeležavanju 74. godišnjice Bitke na Kozari.



Pošto je manifestacija, od 2015. godine, sastavni deo Državnog programa obeležavanja godišnjica istorijskih događaja oslobodilačkih ratova Srbije, zvaničnoj ceremoniji su prisustvovali i studenti Kriminalističko-policijske akademije iz Beograda, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i udruženja opredeljena za negovanje tradicija.
Na spomen ploče poginulima, vence su položili izaslanik predsednika Republike Srpske (RS), Narodne skupštine i Vlade RS, Predsedništva BiH, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin u ime Vlade Srbije, zajedno sa ambasadorom Srbije u BiH, delegacije SUBNOR-a, ruske Ambasade u BiH, udruženja logoraša iz Drugog svetskog rata iz Srpske i Srbije, načelnici gradova i opština koje gravitiraju Kozari i drugi.

Tokom obraćanja zvaničnika na komemorativnom skupu ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin naglasio je da Republika Srpska postoji zato „da se jasenovačko zlo više nikada ne bi ponovilo“. Istovremeno je istakao „dok god je vlade koju vodi Aleksandar Vučić, Republika Srpska će biti čuvana, branjena, pomagana i finansijski i diplomatski“ jer, kako je rekao, Srbija Republiku Srpsku vidi kao „garant opstanka srpskog naroda na ovim prostorima, vidi je uspešnu, čestitu, pravednu, miroljubivu, onakvu kakva i Srbija jeste“.



Obeležavanju 74-te godišnjice od velike bitke na Kozari prisustvovali su zvaničnici vlade, Narodne skupštine Republike Srpske, izaslanik predsednika RS, ambasador Republike Srbije u BiH, predstavnici ambasada Rusije i Kine, delegacije SUBNOR-a RS i Srbije, Udruženja logoraša iz Srbije i Republike Srpske, učesnici NOB, kao i veliki broj građana. Manifestaciju su organizovali Odbori za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova RS i Srbije, a u kulturno umetničkom programu su učestvovali glumac Goran Jokić, hor Aleksandar Nevski, operska pevačica Miljana Radinović, izvorna grupa „Ognjište iz Drvara“ i drugi.
Zvaničnom obeležavanju godišnjice slavne bitke na Kozari prisustvovali su konzul u Generalnom konzulatu Srbije u Banjaluci Radoslav Ilić i vice konzul Dejan Zafirov.