Printer Friendly Version Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин присуствовао обележавању 74 године од битке на Козари @ 5 July 2016 10:58 AM

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, присуствовао је, 03. јула 2016. године, у Националном парку Мраковица на Козари код Приједора, заједничком обележавању 74. годишњице Битке на Козари.



Пошто је манифестација, од 2015. године, саставни део Државног програма обележавања годишњица историјских догађаја ослободилачких ратова Србије, званичној церемонији су присуствовали и студенти Криминалистичко-полицијске академије из Београда, представници Министарства одбране и Војске Србије, као и удружења опредељена за неговање традиција.
На спомен плоче погинулима, венце су положили изасланик председника Републике Српске (РС), Народне скупштине и Владе РС, Председништва БиХ, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин у име Владе Србије, заједно са амбасадором Србије у БиХ, делегације СУБНОР-а, руске Амбасаде у БиХ, удружења логораша из Другог светског рата из Српске и Србије, начелници градова и општина које гравитирају Козари и други.

Током обраћања званичника на комеморативном скупу министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин нагласио је да Република Српска постоји зато „да се јасеновачко зло више никада не би поновило“. Истовремено је истакао „док год је владе коју води Александар Вучић, Република Српска ће бити чувана, брањена, помагана и финансијски и дипломатски“ јер, како је рекао, Србија Републику Српску види као „гарант опстанка српског народа на овим просторима, види је успешну, честиту, праведну, мирољубиву, онакву каква и Србија јесте“.



Обележавању 74-те годишњице од велике битке на Козари присуствовали су званичници владе, Народне скупштине Републике Српске, изасланик председника РС, амбасадор Републике Србије у БиХ, представници амбасада Русије и Кине, делегације СУБНОР-а РС и Србије, Удружења логораша из Србије и Републике Српске, учесници НОБ, као и велики број грађана. Манифестацију су организовали Одбори за неговање традиција ослободилачких ратова РС и Србије, а у културно уметничком програму су учествовали глумац Горан Јокић, хор Александар Невски, оперска певачица Миљана Радиновић, изворна група „Огњиште из Дрвара“ и други.
Званичном обележавању годишњице славне битке на Козари присуствовали су конзул у Генералном конзулату Србије у Бањалуци Радослав Илић и вице конзул Дејан Зафиров.