Printer Friendly Version Generalnom konzulu Vladimiru Nikoliću uručena nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“ @ 21 June 2016 11:11 AM

Predstavnici Media inventa iz Novog Sada i Univerziteta u Banjaluci, na svečanosti koja je održana 20. juna 2016. godine u Narodnom pozorištu R. Srpske u Banjaluci, uručili su 23 prestižne nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“.

Dobitnici nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“ u regiji Banjaluka su „Integra inženjering“ za najbolju kompaniju, „Elnos grupa“ za najboljeg privrednika, „MG Mind Mrkonjić Grad“ za najboljeg preduzetnika, Kompanija „Fagus“ Kotor Varoš za najdinamičniji razvoj i „RS silikon Mrkonjić Grad“, za najbolju grinfild investiciju. Pored pomenutih kompanija, nagrađeni su i najbolji predstavnici iz oblasti  agrara, održivog razvoja, kvaliteta proizvoda i usluga, zdravstvene zaštite, društvenih delatnosti, lokalne samouprave i javnih preduzeća.



Posebne nagrade su primili generalni konzul Republike Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, za unapređenje saradnje Republike Srbije i Republike Srpske, kao i šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU Lars Gunar Vigemark za afirmaciju evropskih vrednosti i standarda.

Svi dobitnici priznanja, nominovani za nagrade, mala i srednja preduzeća, brendovi i uspešni preduzetnici i stvaraoci, kao i lokalne samouprave i ustanove biće predstavljeni u monografiji „Put ka vrhu“ za Republiku Srpsku, enciklopedijskom izdanju koje će se štampati na srpskom i engleskom jeziku.