Printer Friendly Version Generalni konzul Vladimir Nikolić prisustvovao svečanoj inauguraciji novog rektora Univerziteta u Banjoj Luci @ 20 June 2016 11:18 AM

Svečana inauguracija novog rektora Univerziteta u Banjoj Luci, profesora dr Milana Mataruge, koja je započela intoniranjem himne Republike Srpske i akademske himne Gaudeamus igitur, održana je 14. juna 2016. godine, u Banskom dvoru u Banjoj Luci. Nakon pozdravnog govora odstupajućeg rektora, prof. dr Stanka Stanića, i predsednika R. Srpske Milorada Dodika, predata je insignija novoizabranom rektoru.

 

Tokom zvaničnog obraćanja, profesor dr Milan Mataruga je poručio da budućnost građana Republike Srpske, BiH, zavisi od toga koliko će brzo biti uhvaćen korak sa savremenim svetom, kroz ulaganje u novo znanje, radne navike, tehnologiju i inovacije. To će biti i osnovno opredeljenje Univerziteta koji će svoj razvoj morati da bazira na tržišno orjentisanim projektima, zasnovanima na kvalitetu rada i konkurenciji.

Svečanoj akademiji su prisustvovali Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, predstavnici Vlade Republike Srpske na čelu da premijerkom Željkom Cvijanović, brojne ličnosti iz kulturnog i javnog života, kao i generalni konzul Republike Srbije Vladimir Nikolić.