Printer Friendly Version Генерални конзул Владимир Николић присуствовао свечаној инаугурацији новог ректора Универзитета у Бањој Луци @ 20 June 2016 11:15 AM

Свечана инаугурација новог ректора Универзитета у Бањој Луци, професора др Милана Матаруге, која је започела интонирањем химне Републике Српске и академске химне Gaudeamus igitur, одржана је 14. јуна 2016. године, у Банском двору у Бањoј Луци. Након поздравног говора одступајућег ректора, проф. др Станка Станића, и председника Р. Српске Милорада Додика, предата је инсигнија новоизабраном ректору.

 

Током званичног обраћања, професор др Милан Матаруга је поручио да будућност грађана Републике Српске, БиХ, зависи од тога колико ће брзо бити ухваћен корак са савременим светом, кроз улагање у ново знање, радне навике, технологију и иновације. То ће бити и основно опредељење Универзитета који ће свој развој морати да базира на тржишно орјентисаним пројектима, заснованима на квалитету рада и конкуренцији.

Свечаној академији су присуствовали Милорад Додик, председник Републике Српске, представници Владе Републике Српске на челу да премијерком Жељком Цвијановић, бројне личности из културног и јавног живота, као и генерални конзул Републике Србије Владимир Николић.