Printer Friendly Version Studenti Fakulteta političkih nauka posetili Generalni konzulat @ 12 May 2016 02:03 PM

Studenti druge godine Fakulteta političkih nauka u Banjaluci (23), Studijskog programa novinarstvo i komunikologija, predvođeni prof. dr Tatjanom Duronjić, posetili su 11. maja 2016. godine Generalni konzulat.

Generalni konzul Vladimir Nikolić primio je studente i upoznao ih sa mestom, ulogom i značajem ovog DKP-a u R. Srpskoj, Bosni i Hercegovini. Tokom jednočasovnog razgovora, Nikolić je odgovarao na brojna pitanja studenata i njihove profesorice koja vodi predmet Sistemi informisanja. Posebno interesovanje vladalo je za odnose država u procesima međunarodne komunikacije i, s tim u vezi, za ulogu i značaj diplomatsko konzularnih predstavništva Republike Srbije.



Takođe, studente je posebno interesovao sadašnji odnos Republike Srbije prema Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini, kao i bivšim republikama SFRJ, imajući u vidu značaj Srbije kao faktora stabilnosti u ovom regionu.

Nikolić je, na konkretan i neposredan način, odgovarajući na postavljena pitanja, približio problematiku rada DKP Republike Srbije, težišno Generalnog konzulata u Banjaluci. Istovremeno im je dao veći broj konkretnih sugestija po pitanju njihovog budućeg obrazovnog procesa, usmerivši ih na brojnu beletristiku koju moglu koristiti radi unapređenja opšte i profesionalne informisanosti.



Nakon pomenutog razgovora, sa studentima je organizovano neformalno druženje sa zaposlenima u Generalnom konzulatu, uz piće dobrodošlice.