Printer Friendly Version Студенти Факултета политичких наука посетили Генерални конзулат @ 12 May 2016 02:00 PM

Студенти друге године Факултета политичких наука у Бањалуци (23), Студијског програма новинарство и комуникологија, предвођени проф. др Татјаном Дуроњић, посетили су 11. маја 2016. године Генерални конзулат.

Генерални конзул Владимир Николић примио је студенте и упознао их са местом, улогом и значајем овог ДКП-а у Р. Српској, Босни и Херцеговини. Током једночасовног разговора, Николић је одговарао на бројна питања студената и њихове професорице која води предмет Системи информисања. Посебно интересовање владало је за односе држава у процесима међународне комуникације и, с тим у вези, за улогу и значај дипломатско конзуларних представништва Републике Србије.



Такође, студенте је посебно интересовао садашњи однос Републике Србије према Републици Српској, Босни и Херцеговини, као и бившим републикама СФРЈ, имајући у виду значај Србије као фактора стабилности у овом региону.

Николић је, на конкретан и непосредан начин, одговарајући на постављена питања, приближио проблематику рада ДКП Републике Србије, тежишно Генералног конзулата у Бањалуци. Истовремено им је дао већи број конкретних сугестија по питању њиховог будућег образовног процеса, усмеривши их на бројну белетристику коју моглу користити ради унапређења опште и професионалне информисаности.



Након поменутог разговора, са студентима је организовано неформално дружење са запосленима у Генералном конзулату, уз пиће добродошлице.