Printer Friendly Version Vaterpolo reprezentacija Srbije gostovala u Banjaluci @ 11 May 2016 02:11 PM

Vaterpolisti Srbije gostovali su 10. maja 2016. godine u Banjaluci, kojom prilikom su odigrali meč sa vaterpolo reprezentacijom Crne Gore.



Pune tribine Gradskog olimpijskog bazena u Banjaluci dočekale su vaterpoliste Srbije i Crne Gore, koji su gledaocima pružili posebno uživanje u vrhunskoj vaterpolo predstavi, prvi put posle finala Evropskog prvenstva, u okviru šestog kola Svetske lige.



Vaterpolo spektaklu prisustvovali su i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, potpredsednik Narodne skupštine Repulike Srpske Nenad Stevandić, ministarka porodice, omladine i sporta Jasmina Davidović, gradonačenik Banjaluke Slobodan Gavranović, bivši predsednik Narodne skupštine Repulike Srpske Igor Radojičić, izvršni direktor Mtel a.d. Banja Luka Đorđe Mišić i veliki broj ljubitelja ovog sporta.

Za ljubitelje vaterpola, koji nisu bili u prilici da obezbede karte za pomenuti spektakl, organizovan je video bim u centur Banjaluke - na Trgu Krajine.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore pobedila je selekciju Srbije petercima, rezultatom 15:13, pošto je meč u regularnom delu bio nerešen 10:10. Ukupan rezultat glasio je 15:13 u korist Crne Gore (3:3, 3:2, 3:1, 3:2, 5:3).

Pre utakmice, predsednik Republike Srpske organizovao je prijem za vaterpolo reprezentacije Srbije i Crne Gore.

Nakon meča, organizovan je ispraćaj za sve članove i igrače reprezentacije Srbije, kao znak podrške za učešće na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.



Vaterpolo susreteu reprezentacija Srbije i Crne Gore prisustovao je i generalni konzul Republike Srbije Vladimir Nikolić.

Deo atmosfere sa susreta dve najbolje vaterpolo reprezentacije može pogledati i na https://youtu.be/MnVyimVDpiE