Printer Friendly Version Ватерполо репрезентација Србије гостовала у Бањалуци @ 11 May 2016 12:52 PM

Ватерполисти Србије гостовали су 10. маја 2016. године у Бањалуци, којом приликом су одиграли меч са ватерполо репрезентацијом Црне Горе.



Пуне трибине Градског олимпијског базена у Бањалуци дочекале су ватерполисте Србије и Црне Горе, који су гледаоцима пружили посебно уживање у врхунској ватерполо представи, први пут после финала Европског првенства, у оквиру шестог кола Светске лиге.

Ватерполо спектаклу присуствовали су и председник Републике Српске Милорад Додик, потпредседник Народне скупштине Репулике Српске Ненад Стевандић, министарка породице, омладине и спорта Јасмина Давидовић, градоначеник Бањалуке Слободан Гаврановић, бивши председник Народне скупштине Репулике Српске Игор Радојичић, извршни директор Мтел а.д. Бања Лука Ђорђе Мишић и велики број љубитеља овог спорта.

За љубитеље ватерпола, који нису били у прилици да обезбеде карте за поменути спектакл, организован је видео бим у центур Бањалуке - на Тргу Крајине.

Ватерполо репрезентација Црне Горе победила је селекцију Србије петерцима, резултатом 15:13, пошто је меч у регуларном делу био нерешен 10:10. Укупан резултат гласио је 15:13 у корист Црне Горе (3:3, 3:2, 3:1, 3:2, 5:3).

Пре утакмице, председник Републике Српске организовао је пријем за ватерполо репрезентације Србије и Црне Горе.

Након меча, организован је испраћај за све чланове и играче репрезентације Србије, као знак подршке за учешће на предстојећим Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.



Ватерполо сусретеу репрезентација Србије и Црне Горе присустовао је и генерални конзул Републике Србије Владимир Николић.
Део атмосфере са сусрета две најбоље ватерполо репрезентације може погледати и на https://youtu.be/MnVyimVDpiE