Printer Friendly Version Završeno glasanje za vanredne parlamentarne izbore, na glasačkom mestu u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Banjaluci @ 25 April 2016 12:45 PM

U Generalnom konzulatu Republike Srbije u Banjaluci uspešno je organizovano glasanje na glasačkom mestu za vanredne parlamentarne izbore, na kojima su birani narodni poslanici Narodne skupštine Republike Srbije.



Na ovom glasačkom mestu bilo je prijavljeno 512 birača, od kog broja je glasalo njih 458 ili 89,45 % ukupno prijavljenih.

Među glasačima koji su iskoristili svoje pravo u Banjaluci je bio i Nedeljko Čubrilović, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) koji je u obraćanju novinarima izjavio da se nada da će ovi izbori pokazati punu demokratičnost i da će Srbija ostati u dobrim odnosima kako sa BiH tako i sa celim regionom.



„Mislim da je važno da Srbija i ovim izborima pokaže svoj puni demokratski kapacitet i da izbori prođu u fer atmosferi. Važno je za Republiku Srpsku i celi region da Srbija ima stabilnu vladu, da dobije stabilnu vlast. Takođe, Srbija je jedan od najvažnijih faktora stabilnosti kako za RS, za celi region, tako i za celi Balkan, za nas je to najvažnija država na Balkanu ne samo zato što je u specijalnim vezama sa RS, nego po svom kapacitetu to Srbija svakako jeste“, rekao je Čubrilović. Izrazio je i očekivanje da će sa novim rukovodstvom Narodne skupštine Srbije imati dobru saradnju, napominjući da je ta saradnja uvek u usponu te da misli da će se tim putem i nastaviti.

Pravo glasa, na ovom izbornom mestu, iskoristili su i predsednik Akademije nauke i umetnosti Republike Srpske, akademik Rajko Kuzmanović; Dragan Davidović, direktor Sekretarijata za vere RS; Radovan Bajić, direktor NLB banke Banja Luka; Slobodan Puhalac, direktor „Gas-Resa“; Mišo Kuzmanović, direktor MM investa; Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije „Mtel“, koji je prvi put glasao van Srbije, kao i veliki broj građana Banjaluke i R. Srpske.


 
Među prvim glasačima bio je i generalni konzul Republike Srbije, Vladimir Nikolić.