Printer Friendly Version Poklon Generalnog konzulata Banjalučanima povodom Dana grada: gostovanje Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije u Banjaluci @ 25 April 2016 10:36 AM

Gudački kvartet Beogradske filharmonije održao je 22. arpila 2016. godine koncert u Narodnom pozorištu Republike Srpske, pod nazivom „Banjaluci na dar“, kao poklon Generalnog konzulata Srbije građanima Banjaluke povodom Dana grada.

Članovi Gudačkog kvarteta su Jelena Dragnić (prva violina), Vladan Lončar (druga violina), Boris Brezovac (viola) i Aleksandar Latković (violončelo), muzičari Beogradske filharmonije, koji su 2011. godine osnovali Gudački kvartet u okviru orkestra. Njihova uigrana interpretacija je odisala, od početka do kraja koncerta, energičnim i temperamentim izrazom, upotpunjena toplom lirikom i senzibilnošću za različite stilske karakteristike muzičkih dela.

U težnji za bogatstvom zvuka, Gudački kvartet je pružio jedinstveno zadovoljstvo brojnoj publici, koja je bila vidno dirnuta muzikom i emocijom koncerta, pa je dugim i srdačnim aplauzom nagradila izvođače i više puta ih vraćala na scenu.

Dodatak koncertnom programu, bio je izvođenje setne himne srpskih ratnika bez zemlje „Tamo daleko“ na bis, što je izazvalo opšte oduševljenje publike koja nije uspela da se uzdrži od pevanja njenih najemotivnijih delova.

Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić je, nakon ovog izuzetnog koncerta, Jeleni Dragnić prvoj violini kvarteta, poklonio posebno aranžiranu korpu sa cvećem i pozvao publiku na zejedničko druženje uz koktel koji je priređen u saradnji sa kompanijom Mtel.